top of page

VENOM

4 Ekim'de çıkacak olan Venom Solo Filminin başrolü Venom'a yakından bakalım...

Venom

Bir doğaüstü simbiyolu ile yapıştırma, Eddie Brock inanılmaz güçler ve istikrarsız bir ruh verilir.

BIYOGRAFI

Örümcek-Adam'ın hulking ve çarpık bir çarpıtması olan Venom, bir insanın Peter Parker'a karşı acımasız bir kin tutmasıyla birleşmiş bir uzaylı simbiyitinin sonucudur. Bu kombinasyon, duvar-paletli için defalarca öldürücü kanıtlamıştır.

Spider-Man'a olan nefretine rağmen, Venom, masum ve hatta kahramanca eylemler gerçekleştirdiğini düşündüğü herkesi incitmekten kaçınarak, ahlaksızlık duygusuna sahiptir. Ancak, Venom'un karanlık impulslarının ne kadar uzun bir süre kontrol altında tutulacağı asla net değildir. Kimsenin symbiote'ı tutmaya ne kadar zor olursa olsun, Venom her zaman bir veba gibi geri dönmeyi başarıyor.

Symbiotes yarışı

Venom'un kökenleri, Klyntar gezegeninden gelen bir simbiote ırkına kadar izlenebilir. Bu varlıklar ev sahibi ile birleşir ve birleşik varlık, hem bir tarafa hem de diğerinin hükmetme eğiliminde olmasına rağmen, hem simbiyota hem de ev sahibinin kendisine dayanan bir kişiliğe sahip olma eğilimindedir.

Belirli bir simbiyotik, kendisini, Beyonder'in kahramanları ve kötülükleri birbirlerine karşı, Peter Parker, AKA Örümcek Adamı da dahil olmak üzere test etmek için yarattığı, parçalanmış, yabancı bir dünya olan Battleworld manzarasının bir parçası olarak buldu. Perili bir savaştan sonra, Örümcek Adam'ın kostümü parçalara ayrıldı ve müttefiki Thor kumaşı restore eden bir cihaza değindi.

Bunun yerine, Örümcek Adam istemeden, symbiote'ı serbest bırakan farklı bir cihaz kullandı. Örümcek Adam'a, ona şık bir siyah kostüm kazandırdı ve ona yeni yetenekler kazandırdı. Peter Parker'ın web atıcıları yerine, Örümcek Adam'ın ağı artık kostümten üretildi. Aslında, simbiyenin kendisinin parçaları ve asla tükendi. Bunun üzerine, refleksleri öncekinden daha iyiydi ve Spidey artık elbiseyi istediği herhangi bir giysiye dönüştürdü.

Ne yazık ki, kendi isteğine sahip olan symbiote, Spider-Man'i web-swing'e göndermeye başladı ve Peter Parker uyurken suçlularla acımasızca savaşmaya başladı ve Parker'ın gün boyunca kafası karışıp yoruldu. Uzun süreli maruz kalma, Parker'ın fikrini etkilemeye başladı. Durum ilerledikçe, Parker onun dehşetine, elbiseyi hiç çıkaramayacağını keşfetti. Bir panikte, Spider-Man'dan simbiote'yi çıkarmak için sonik dalgaları kullanan Fantastic Four'dan Reed Richards'ı aradı.

Symbiote kaçtı ve çok geçmeden Sin-Eater olarak bilinen meşhur katil olarak yanlış adamı ortaya çıkaran bir gazeteci muhabiri Eddie Brock'ı buldu. Peter Parker hikayenin doğru versiyonunu yayınladığında, Brock gözden düşüp kovuldu ve Peter'ı asla affetmedi. Symbiote, Eddie ile bağlandığında, Peter Parker ve Spider-Man'ın ortak nefreti Venom'a sebep oldu!

Ölümcül Koruyucu

Venom'un Örümcek-Adam'ın çarpık nefreti ve Örümcek Adam'ın kostümü olarak kısa bir zaman dilimi, güçlerinin Spider-Man'in taklit etmeye devam etmesine yol açtı. Venom, yabancı kökenli olduğu için bir uyarı duyusuna sahiptir ve binadan binaya, Örümcek Adam gibi, simbiyoludan üretilen "ağ" lar kullanılarak geçebilmektedir. Symbiote dış görünümünü kendi isteğiyle değiştirebilir. Onun fizyolojisi onu Örümcek Adamın kendi Örümcek Sense'sinden maskeler. Venom da son derece güçlü ve çevik olup, Spider-Man ile ayak parmak uçlarına gitme yeteneğine katkıda bulunur.

Bununla birlikte, Venom'un Örümcek-Adam'ın faydalanabileceği birkaç temel zayıflığı var. Yüksek frekanslı sonik teknoloji, symbiote 'nin kaçmasına neden olacak, hatta ev sahibi üzerinde beklemesini kıracaktır. Ateş, aynı zamanda, symbiote'nin ölümcül olduğu bir şeydir - alevler karşısında korkacak.

Venom'un Düşmanları

Eddie Brock'un simbiyolu ile bağlantı kurmadan önce Peter Parker'dan hoşlanmaması, Venom'un Örümcek Adam'ı öldürmek istediği gibi, aynı zamanda onunla yeniden bağ kurması için Örümcek Adam'la derin bir aşk-nefret ilişkisine dönüşür. Özellikle hedefleri Örümcek Adam'la aynı hizaya geldiğinde Venom zaman zaman etkili bir yardımcısı olduğu için huzursuz ateşkesler takip etti.

Ghost Rider tarafından Lanetli bir Mark olan Mania'nın lanetli bir Venom klonu Venom'un yanında sabit bir dikendir; kötüye gittikçe daha da arttıkça, Venom'un kendini aynı yolsuzluk etkisinden arındırma girişimlerine müdahale eder.

Venom'un diğer pek çok yumağı, simbiyeyi ağırlaştırmaya devam etmektedir, fakat hiçbiri, Carnage: Venom'un orijinal yumurtasından daha fazla değildir. Cletus Casady adında bir seri katil ile bağlanması sayesinde, özellikle kısır ve kana susamış bir varlıktır. Venom, tehlikeli ve öngörülemeyen Carnage'i almak için genellikle Spider-Man ile ortak çalışır.

Huzursuz bir Truce

Venom'un müttefikleri genellikle düşman olurlar ve düşmanları sürekli değişen kişiliğine bağlı olarak müttefik olurlar.

Doktor Ahtapot geçici olarak yetersiz kaldığında, Sandman Venom'u, Altı Tarafın mevcut versiyonuna dahil eder. Bu Venom'un ait olduğu ilk süper takım ve Sinister Six'in hepsi de Spider-Man'ın bir nefretini paylaşıyor. Venom'un takımlara girme sırasındaki huzursuz müttefikleri arasında Sandman, Mysterio, Kraven Hunter, Electro ve Vulture vardır. Daha sonra, Norman Osborn'un komutası altında, bu ekip, Partizan Twelve olmak için üyeliğini genişletiyor.

Eddie Brock'tan uzak olan Symbiote, eskiden Akrep olarak bilinen Mac Gargan'da yeni bir ev sahibi. Daha sonra, simbiote Ajan Venom yaratmak için Flash Thompson ile bağlar. Symbiote ilaçlarla baskılanırken, Flash, simbiyenin kana karışması üzerinde olumlu bir etki bırakmaktadır.


Zehirli Bir Tarih

Venom ilk kez Eddie Brock'a bağlandığında, Symbiote'un Örümcek Adam'la olduğu zaman ona özel bilgi verdi. Eddie aniden Peter Parker'ın Örümcek Adam olduğunu ve Petrus'un eşi Mary-Jane Watson gibi Peter'a yakın herkesin isimlerini bildiğini biliyordu. Doğal olarak, bu bilgiyi önce Peter'a karşı kullandı, önce onu izledi ve sonra Peter'ın sevdiklerinin peşinden gitti. Sonunda, Spider-Man ve Venom ilk gerçek yüzleşmelerine sahipti ve Spider-Man, sonik teknoloji sayesinde zar zor kazanmıştı.

İlk karşılaşmalarından bu yana savaşlarda defalarca Spider-Man'ı öldürmeye yaklaşırken, Venom da bir tür anti-kahraman gibi davranmaya başladı ve avcıları suçlu olduğuna inanıyor ve bu kişileri tehlikede olanları korumaya çalışırken sıklıkla öldürüyordu. Tuhaf bir onursal kanunu onu masum birine zarar vermekten alıkoydu, ama eğer o kişi daha sonra suçluyduysa, tüm bahisler iptal edildi.

Styx ve Stone ve Spider-Man'a karşı dört yönlü bir savaş sırasında, Styx Venom'u ağır yaraladı ve hapishanede bulunan Eddie Brock'tan ayrılan symbiote.

Yine de Eddie'ye ruh halinde bağlı, eğer vücutta değilse, symbiote Eddie'yi dışarı çıkardı, ama arkasında bir yumurtlama yaptı. Bu Venom efsanesi Cletus Kasady adında sadist bir seri katil buldu ve Venom'dan çok daha acımasız ve ahlaksız olan Carnage oldu. Carnage'in farkına varmak, onların tehditlerini ortadan kaldıran bir tehdit oluşturdu, Venom ve Spider-Man onu durdurmak için birleşti ve Carnage'ın kanlı saldırılarını durdurmak için defalarca çalıştılar.

Yaşam Vakfı olarak adlandırılan bir kıyamet kült Venom'u kaçırdı ve daha fazla üreme üretmeye zorladı. Bunlar Scream, Lasher, Riot, Agony ve Phage adlı beş simbiyotik oldu. Her biri bir Yaşam Vakfı paralı askerine bağlandı ve Venom'u terörize etti.

Zamanla, simbiote daha yırtıcı oldu. Dine döndü ve kanser teşhisi konan Eddie Brock, simbiote'ı gangster Don Fortunato'ya sattı. Don'un oğlu Angelo daha sonra Venom'un ikinci ev sahibiydi, çünkü korkaklığı symbiote'yi tiksiyordu ve Angelo'u havaya uçurdu ve onu öldürdü.

Daha sonra symbiote, eskiden Akrep olarak bilinen Mac Gargan'ı buldu. Yeni kurulan gücüne bağlı olmasına rağmen, Gargan bu ilişkiden pişman olmaya başladı, çünkü simbiote daha da zorlaştı ve kontrolü zorlaştı, Venom da düzenli olarak insanları yemeye başladı.

Matt Murdock'un avukatı olarak Brock, bu arada Venom sırasında işlenen herhangi bir suçtan dolayı bütün suçlamalardan kurtuldu. Daha sonra gizemli suç efendisi Mister Negative tarafından kansere yakalandı. Kısa bir süre sonra, Venom'un Gargan versiyonu Eddie'yi tökezledi ve symbiote tekrar Brock ile bağ kurmaya çalıştı. Eddie'nin içindeki artık simbiyit, Venom'u reddetti ve onu, iyilik için daha güçlü bir güç olmaya dönüştürdü. Kendisine Anti-Venom adını veren Eddie, Venom'un etkisini durdurmaya adanmış bir kahraman oldu.

Daha sonra ABD ordusu, Gargan'dan kalıcı olarak kendi planlarını alarak, simbiote'ları çıkardı ve kaldırdı. Flash Thompson'a girin - şimdi ülkesine hizmet etmek isteyen bir felçli savaş gazisi.

Symbiote ve Flash, askeri hedefleri avlayan bir hükümet ajanı olan "Ajan Venom" u oluşturmak için bir araya geldiler. Sindirim hapları, simbiote'yi kontrol altına almak için olsa da, duyguları izlerken Flash'ı her zamanki öldürme çılgınlığından korumak için tasarlandı. Ajan Venom birçok Süper Kötü Adamı başarıyla yakaladı ve bu dönemde Gizli İntikamcılar'a katıldı.

Otto Octavius, Peter Parker'ın bedenini ve zihnini gizlice örttüğünde ve Örümcek Adam'ı taklit ettiğinde, Flash'ı pusuya düşürdü ve symbiote'yu çıkardı, onu Otto'yla bağ kurmaya ve Superior Venom'u yaratmaya zorladı. Avengers'ın yardımıyla Flash, Otto'dan simbiote'yi serbest bırakıp kendine geri verdi.

Ajan Venom daha sonra, avengers'lar ile Galaksinin Muhafızları arasında gidip gelmeye başladı, ancak Klyntar denilen simbiotes ırkı fark edildi. Hoseind ​​Venom'la temasa geçtiğinde, kendini Klyntar hivemind'de arındırmadan önce Guardians'ın her birinin kontrolünü alarak çılgına döndü.

Artık tamamen kötülükten arınmış olan Flash ve Venom, kendilerini Evren'in bir Ajanını ilan ettiler, bozukluğu araştırıp evrendeki her şeyi tamir ettiler. Bir uzay korsanıyla bir rastlantı karşılaşması, Flash'ın şu an için bastırmasına rağmen, Venom'un yolsuzluğunu geri getirdi.

Dünyaya geri döndüğümüzde, symbiote ve Flash iyilik için ayrılmış, hükümete tekrar sahip olmak istediği için. Yeni ev sahibi, Ordu Ranger Lee Price idi. Ancak, Venom'un bu enkarnasyonu kısa bir süre sonra Eddie Brock'un karşısına çıktı ve symbiote en sevdiği ev sahibi ile tekrar bir araya geldi.


GÜÇLER

  • Şekil değiştirme

  • yenilenme

  • Organik "Dokuma" Projeksiyonu

  • İnsanüstü güç

  • Süper insan dayanıklılığı

Aralarda çeviremediğim için İngilizce bazı yazılar var...

88 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Odin Borson

bottom of page