top of page

Phoenix-JEAN GRAY


Tarih profesörü John Gray ve karısı Elaine'in genç kızı Jean Grey, ölmüş bir arkadaşının duygularını deneyimledikten sonra ilk kez mutant telepatik güçlerinin ortaya çıkmasıyla 10 yaşındaydı. Ailesi onu Profesör Charles Xavier tarafından tedavi edilmek için aldı.. Xavier Jean'i tedavi ederken, aynı zamanda onun Cerebro makinesini ince ayar yapmak için kullandı. Xavier, genç Jean'i astral düzleme soktuğunda zihninin bir kısmı bir Phoenix rapçisi olarak tezahür etti ve yetimhanedeki Scott Summers'ın zihnine dokundu. Daha sonra, Xavier, telepatik güçlerini kullanarak onları kontrol edebilecek kadar olgunlaşana dek, Jean'in zihninde psişik kalkanlar kurdu. Sonunda, telekinetik güçlerini kullanan Jean, Xavier'in X-Men olarak Marvel Girl adlı mutant kursiyerlerinin kurucu üyesiydi. Uzayda bir misyon üzerine Jean sınırsız potansiyelini not alan Anka Kuvveti tarafından fark edildi. Şu anda Jean'in Phoenix olma vizyonu vardı ama vizyon sona erdiği andan itibaren kayboldu. Kısa bir süre sonra diğer öğrencilerden Scott Summers'a aşık oldu.

Jean ve X-Men, bilim adamı Stephen Lang ve robotik Sentinel'Leri uzay istasyonunda yendikten  sonra, kahramanlar ölümcül bir güneş radyasyonu fırtınasından geçen bir mekanda Dünya'ya geri kaçtılar. Radyasyon zehirlenmesinden ölmek üzere, Jean, anılarıyla ve kişiliğiyle tamamlanmış bir kopyasını yaratan, bilincinin bir kısmını emen ve Jamaica Körfezi'nin dibinde garip bir koza içinde askıya alınmış bir animasyona dönüştüren Phoenix Kuvvetleri olarak bilinen kozmik varlık tarafından kurtarıldı. .

Aylar boyunca Phoenix, gerçek Jean olduğuna ve M'Kraan Kristalini iyileştirerek evreni kurtardığına inanıyordu. Mastermind tarafından yapılan zihinsel manipülasyon,   Phoenix'in çıldırmasına ve Karanlık Phoenix'e dönüşmesine neden oldu. Nihayetinde, Jean'in Phoenix içindeki bilincinin bir kısmı yeniden ortaya çıktı ve intihar etmesine neden oldu. Jean Grey'in bilincinin bu kısmı daha sonra Ölüm'ün bir tezahürünü karşılamak için öbür dünyaya yolculuk yaptı  . Ölüm, şu anda bir Beyaz Phoenix kostümü giymiş olan Jean'e, Phoenix Güç'ü, bu bilincinin bu kısmından önce ve artık Phoenix enerjisinin, Jean'in orjinal vücuduna, reddedildiği koza, sonra da onun klonu Madelyne Pryor'a gönderilmesini anlattı. Sonunda, Jean onun durgunluğundan kurtarıldı ve diğer orijinal X-Men ile yeni bir takım olan X-Factor kuruldu. Madelyne Pryor daha sonra Jean Gray'in, Madelyne ve Phoenix'in kişiliklerini ve anılarını ve Phoenix enerjisinin bir kıvılcımını emdiği Jean Gray'le bir yüzleşmede öldü. Yabancı bir dünyadaki bir Göksel ile savaşırken, Jean, bu enerji kıvılcımını ve özlediği kişilikleri çıkardı, ancak anılarını zayıf bir izlenim bıraktı.




Nihayetinde X-Men'e tekrar katılıyor, Jean ve Scott nihayet evlendi ve Nathan Summers'ı yükseltmek için geçici olarak geleceğe ışınlandı. Daha sonra, Scott, Apocalypse'in The Twelve'nin gücünü kazanmasını durdurmak için kendini feda etti  . Apocalypse, Scott'un cesedini, özü Jean tarafından vücudundan çıkarılıncaya kadar bir ev sahibi olarak kullandı. Ancak, Scott'ın Apocalypse tarafından bozulması, onun ve Jean'ın ilişkisini büyük ölçüde zorladı. Stranger evreni yok etmeye çalışmaktan vazgeçme görevinde iken  , Jean, Eternity olarak bilinen kozmik varlıktan tavsiye almak için Phoenix kuvvetini kullandı. . Daha sonra, Jean Xavier Enstitüsü'nün başkan yardımcısı pozisyonunu üstlendi ve Phoenix Kuvvetleri tarafından yeniden ziyaret edildi. X-Men'e,  daha önce enstitüde öğretmenlik yapmış olan Xron adlı Magneto'yu taklit eden bir saldırının ardından  Jean ve Wolverine, güneşin içine fırlayan bir uzay istasyonunda tuzağa düşürüldü. Hayatta kalmak için umutsuz görünmek ve takım arkadaşına daha fazla acı çekmek isteyen Wolverine, görünüşte Jean'i öldürdü, onun içindeki Phoenix Bilincini serbest bıraktı ve onu diriltdi. Yeryüzüne dönersek, Zümrüdüanka'nın gücü ile Jean, sahte Magneto'ya karşı çıktı ve ölümcül bir elektromanyetik nabız tarafından tetiklenen devasa bir vuruşla öldürüldü.

Sahte Magneto tarafından öldürüldükten sonra, Jean gelecekte bir Phoenix Yumurtadan çıktı. Yüce , tüm yaratımı kontrol etmek için Jean'in Phoenix gücünü kullanmaya çalıştı. Ancak, Jean misyonunu hatırladı ve gelecekteki gerçekliği yok etti. Jean, Beyaz Ateşli Odaya, Beyaz Tavşanın Beyaz Anası olarak yükseldi ve Scott'ı Emma Frost'la kalmaya ve Xavier Enstitüsü'nü sürdürmeye zorlayarak yeni bir gelecek yarattı  .

Daha sonra bir grup Şam, Phoenix Kuvvetlerini Beyaz Ateş Odası'ndan çıkarmak için ileri teknolojilerini kullandı ve bir 'Olay Ufku' ile paramparça etti. Şaşkın ve tahrik edilen deli, Phoenix Dünya'ya uçtu ve zorla Jean Grey'i yeniden diriltdi. Jean nihayetinde Phoenix Kuvvetiyle birleşti ve bir kez daha Beyaz Anka'ya dönüştü ve eksik parçalarını bulmak için Beyaz Sıcak Oda'ya geri döndü.

71 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

VENOM

Odin Borson

bottom of page