top of page

Odin Borson

Güncelleme tarihi: 25 Eyl 2018

ODIN

Odin Borson, İskandinav tanrılarının toprakları olan Asgard Kralı'dır. Yüce bir savaşçı ve buz devlerinin avcısı olarak, o bir güçtür. All-Father olarak da bilinen Kral Odin, tanrısal alanlarını gezegensel, kozmik ve hatta bazen de ailesel tehditlere karşı koruduğu Thor adında bir oğlu yetiştirmiştir.

Asgard hükümdarı

Odin'in büyükbabası Buri'nin ilk Asgardian tanrısı olduğu düşünülmektedir. Oğlu Bor ve eşi devi Bestia ile birlikte üç çocuğu oldu: Odin ve kardeşleri Vili ve Ve. Doğuştan beri alemler boyunca seyahatleri, efsanenin eşyaları haline geldi.

Odin iktidarda büyüdükçe, Bor'un tanrıların lideri olarak yer almasını talep edeceği gün boyunca çamlamaya başladı. Odin'in insanlığı yarattığı iddia edildi, Bor'un onaylamadığı tartışmalı bir hamle. Odin, Vili ve Ve toprakları üzerinde hakimiyet kurdular ve Ymir'in cesedinden kozmosu inşa ettikleri iddia edilen Ymir the Frost Giant'ı ele geçirdiler. Birlikte, üç kardeş şehir kurdu ve tanrıların evi haline gelen Asgard alemini kurdu.

Üçlü çevrelerini keşfetmek için yola çıktıkça, onlar Muspelheim'a, Surt’ın ateş iblisine geldi. Surtur, Asgard ve Dünya'nın yıkımını beraberinde getirebilecek olan kılıcı Alacakaranlığı dövüyordu. Üç kardeş, güçlerini tek bir muazzam savaşçıya dönüştürebilmek için birleştirdi ve Twilight'ı savaşta yok etti. Kaçmak, Odin, Twilight'ı yeniden canlandırmak için gerekli olan Ebedi Yıkım Alevini çaldı, ancak Vili ve Ve Surtur'u geride tutmak için geride kaldı ve görünüşte Surtur'un ellerinde öldü. Kardeşlerinin ölümü ile Odin tanrısal enerjilerini aldı; onun gelişmiş kanadı “Odinpower” olarak adlandırıldı.

Asgard'ın tek kuralı varsayarsak, Odin Kızıl Muhafızları (kişisel muhafızlar) oluşturdu. Kişisel arkadaşları çok az olmasına rağmen, kısaca Skarnheim Kraliçesi Jolena'yı romanladı. Arzu eden yavrular, Odin aynı zamanda Dünya tanrıçası Gaea, AKA Jord'u da aradı.

Thor'dan sonra Odin de Vidar'ı devasa Grid ile paylaştı, ama Vidar Asgardians'tan hayatının çoğunu yaşamayı seçti.

Odin, Bor'un ruhu tarafından ziyaret edildi ve Odin'in evlat edeceği, oğlunun kendisine ihanet etmesine rağmen, bir başka babanın da düşeceğini öğrenmişti. Devlerle yapılan bir savaş sırasında, Odin liderlerini Jotunheim Kralı Laufey'le öldürdü ve Laufey'nin oğlu Loki'yi keşfetti. Odin, Loki'nin yönettiği oğlu olarak, Loki'nin yönettiği gibi aldı. Böylece, Loki ve Thor kardeş oldular.

Odin aynı zamanda karısı Frigga ile tanrı Balder'ı da babasına götürdü, ancak bir psişikten öğrendiği zaman, Balder, Ragnarok'tan önce öldürüldüğünde, Odin'in soyunu her zaman sona erdirecek; Odin, Balder'ın onu korumak için ebeveyninin bilgisizliğinden mahrum kalmıştı.

Odin'in Gücü ve Büyülü Silahları

Odin Asgardian tanrıların en güçlüsüdür. Odinpower veya Odinforce olarak adlandırılan devasa enerji kaynağına sahip olan Odin'in fiziksel yetenekleri, süper insan gücü, 75 tona kadar kaldırma, insanüstü dayanıklılık ve rejeneratif güçler de dahil olmak üzere artırıldı.

Odinpower, kozmik enerjileri, sarsıcı güç, enerji kalkanları, uçuş, boyutlararası ışınlanma (Asgard'ın tüm alanını teleporting etme yeteneğine sahip), başkalarının yaralarını iyileştirme, yanılsamalar yapma, boyutsal düzlemler boyunca diğerleriyle iletişim kurma yoluyla ortaya koyar. kendi imajını, moleküler düzeyde madde yeniden düzenleyin ve kendi fiziksel boyutunu artırın.

Düzenli aralıklarla, genellikle yılda bir kez meydana gelen Odin, Odinpower üzerinde ustalığı koruyan koma benzeri bir devlet olan “Odinsleep” a girer. Odin erken yaşlarda uyanmışken, o, tüm gücüne erişemeyen ve güçsüz bırakılmış; Odin Odino'yu çok uzun bir süre önce terk ederse, tam bir Odinsleep gerçekleşene kadar gücü ve dayanıklılığı bozulur. Odin'in gücü, Asgard'dan çok uzun süre harcadığında da azaldı.

Odin aynı zamanda Odinpower'ı, onlara büyü veren nesneler haline getirebilir. Güçlendirdiği ürünler arasında Thor'un çekiç Mjolnir, Beta Ray Bill'in çekiç Stormbreaker, Eric Masterson'un topuz Thunderstrike ve Norvell'in çekici Crusher vardır. Odin ayrıca Mjolnir'e kötüye kullanımının önlenmesi konusundaki değerli büyülerine karşı da bağışıktır ve büyüdüğü takdirde büyüleri değiştirebilir.

Eitri ve Brokk tarafından dövülmüş çeşitli Uru-büyülü silahlar kullanır. Odin, Odinpower'ı silahları aracılığıyla kanalize ederek, enerjileri savaşmak için kullanabilir. Baş silahı Gungnir, AKA “Cennetin Mızrağı” dır, sadece elinden alabileceği üç yönlü bir mızraktır. Odin'den başka biri üzerine ellerini koyarsa, mızrak bir koruyucu yılan yaratacak kadar büyülüdür.

Odin'in bir sembolü olarak Odin, Thrudstok (“Supremacy of Supremacy”) topunu taşır, parmağındaki Odinring'i giyer ve gücünü yönlendirebilecek çeşitli kılıçlar (Ravenseye dahil) kullanır. Bir kılıcı yere yerleştirerek, tüm Asgard tanrılarının enerjilerini yıkıcı enerji patlamaları üretmek için çağırabilir. Her sabah sekiz kez kendisini kopyalayan ve sınırsız zenginliğe sahip Odin'i sağlayan büyülü altın kol bandı olan Draupnir'e sahip. Ayrıca, Ondword’in gözaltında tutulduğunu, eğer muhafazasız olsaydı Ragnarok’u beraberinde getirebilecek muazzam bir mistik bıçaktı.

Diğer dünyalara geçmek için Odin, Asgard'ı çevreleyen “uzayın denizinde” gezinebilen ve mürettebatın korunmadan vakumda hayatta kalmasına izin veren Viking uzun botu Skipbladnir'e biner. Skipbladnir, Odin'in yumruğu içinde küçülüp taşınabilir. Odin ayrıca, arazinin yanı sıra havada da koşabilen sekiz ayaklı kovboy Sleipnir'e de biniyor. Odin'in diğer hizmetkar hayvanları arasında Muninn (“Bellek”) ve Huginn (“Düşünce”) ile kurtlar Freki (“Ravenous”) ve Geri (“Greedy”); Odin, yaratılanları, tebaasına tebliğ olarak gönderebilir ve tanık oldukları olayların çoğunu gözlemleyebilir.

Tahtın Düşmanları

Surtur, ateş iblisi, Asgard ve Dünya'nın sonunu getirecek olan Alacakaranlık adlı bir kılıç yaratır. Odin birçok kez ona karşı karşıya gelir ve sonuçta şeytanla olan ebedi mücadeleye yakalanır.

Loki, Odin'e evlatlık edinmiş bir oğlu iken, bir felaket ustasıdır ve birçok kez Odin'e ihanet eder. Bazen bir müttefikken, genellikle All-Father'ın bir düşmanıdır, emirlerine uymaz, kardeşi Thor'u zayıflatmak için karmaşık arsalar yaratır ve Ragnarok'u getirmek için Surtur ile birlikte çalışır.

Mangog, bir zamanlar Asgard ve Odin'i tehdit etti, bir zamanlar Ragnarok'a, Oversword'u ve hatta Odin'i öldürmeyi denemeye zorladı.

Kraliyet Aide

Thor, Odin'in tercih ettiği oğlu. Asgard'ı korumak ve onu yok edip Ragnarok'u getirecek olanları aramak için Thor'a misyonlar gönderir. Ona büyülü çekiç Mjolnir'i hediye eder, ama sadece buna değer olduğunda. Thor Odin'in oğlu iken, her zaman aynı fikirde değiller ve Odin zaman zaman Asgard'daki görevlerinden uzaklaşarak Dünya'ya olan sevgisinden dolayı Thor'u cezalandırıyor.

Balder the Brave tipik olarak Thor'un yanında Odin'in teklifinde birçok savaşta kavga eder. Odin'in oğullarından biridir. Odin, Balder'ın Ragnarok'u getirmesine yardımcı olduğu kehaneti engellemeye devam eder. Odin'in yerine bir süre karar verdi ve yönetici olduğunda Thor'u destekledi.

Bifrost'un Sentiri Heimdall, Odin'e haber verir ve Asgard'ın düşmanlarını körfezde tutmak için emirlerini takip eder veya vesileyle onları çağırır. Odin ve Asgard'a sadık olan diğer Savaşçılar, Sif ve Warriors Üç'ü, Fandral the Dashing, Grim Hogun'u ve Volstagg the Enormous'ı içerir.

GÜÇLER

  • Odinpower

  • İnsanüstü güç

  • Süper insan dayanıklılığı

  • yenilenme

  • Şifa Faktörü

  • Işınlanma

  • Odinsleep


Aralarda çeviremediğim için İngilizce bazı yazılar var...

66 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

VENOM

bottom of page